Werk leren en
taal

Voor veel anderstaligen is werken en leren de oplossing die het snelst leidt tot een baan

Wij verzorgen gecombineerde taal-werktrajecten voor anderstaligen die nog geen werk hebben. Deze mensen gaan bij een bedrijf of instelling aan de slag en wij leiden hen op. Daarnaast leggen wij ook contact met bedrijven die werkervaringsplekken beschikbaar willen stellen. Dat is aantrekkelijk voor de bedrijven omdat ze gemotiveerde mensen in het bedrijf krijgen die graag wat willen leren. En het past prima binnen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Vaak is in overleg mogelijk dat de deelnemers het traject volgen met behoud van uitkering.

Wat leren de deelnemers?
Ze leren bijvoorbeeld werkinstructies begrijpen, veilig handelen  en samenwerken met collega’s. Het doel is het leren van werknemersvaardigheden en de taal die daarbij hoort. Wij bieden deze training aan vanaf 1 deelnemer.

Hoe werkt het?
De mensen zijn een deel van hun tijd bezig op de werkvloer en voor een deel krijgen ze taallessen. De lessen worden gegeven in het bedrijf waar de deelnemers werken. Een trainer geeft de training en een jobcoach zorgt voor de dagelijkse begeleiding.

Ik begeleid mensen voor wie dit een interessante mogelijkheid is

Ik wil werkervaringsplekken aanbieden